Is een 2e baan een goede optie? Redenen waarom een 2e baan een goede optie is.

Is een 2e baan een goede optie? Redenen waarom een 2e baan een goede optie is.

Is een 2e baan een goede optie?

In deze tijd waar een hoop mensen met de oplopende inflatie en kosten moeite hebben om rond te komen kan het een goede optie zijn om een tweede baan erbij te nemen.

Waarom een 2e baan een goede keuze kan zijn

Zeker op het moment dat je geen mogelijkheden meer hebt om meer te besparen en je toch nauwelijks rond kunt komen is het een goed idee om naar de mogelijkheden van een tijdelijke 2e baan te kijken.

Er is niks mis mee om tijdelijk 2e baan te nemen

Er is niks mis mee om een tijdelijke 2e baan te nemen, het laat zien dat je bereid bent je problemen om moeilijk rond te komen aan te pakken. Daarnaast kan het door het uitbreiden van je sociale contacten met nieuwe collega’s ook nog eens een verrijking zijn van je sociaal leven.

Makkelijker een 2e baan vinden

Het platform XtraJob.nl is gespecialiseerd in het vinden van een leuke 2e baan. Door handige filters kun je zelf makkelijk aangeven op welke dagdelen je wel en niet kunt werken en welke werkzaamheden je leuk lijken. Onze slimme software gaat dan aan de slag om een goede match voor je te vinden.

Maar hoe zit het belastingtechnisch dan met een 2e baan?

Wellicht heb je weleens gehoord dat je met een 2e baan “alleen maar voor de Belastingdienst werkt” . Dat is echter niet waar.

Voor de Belastingdienst maakt het niet uit of je een 2e baan hebt. De Belastingdienst kijkt alleen naar de hoogte van je totale jaarinkomen. Het Nederlandse Belastingstelsel kent twee belastingschijven als je nog niet de AOW leeftijd hebt bereikt: bij een jaarinkomen tot € 69.399,- is dit 37,07% en bij een inkomen vanaf € 69.399,- is dit 49,50%. Meer info vind je hier op de site van de Belastingdienst.

Geen loonheffingkorting over je 2e baan

Een 2e baan bij een 2e werkgever betekent een 2e inkomen. De werkgever(s) moeten bij elke baan loonheffing inhouden (zeg maar het verschil tussen je bruto en netto salaris, bestaande uit loonbelasting en premies sociale verzekeringen). Je mag op één van de 2e banen loonheffingskorting laten toepassen, waarmee je netto meer overhoudt. Meestal is het verstandig om dit te doen bij de baan waar je het meeste verdient.

Je ziet dus dat het financieel altijd loont om een 2e baan te nemen, je netto inkomsten nemen toe. Zeker in deze dure tijden met oplopende inflatie en daardoor vaak forse prijsverhogingen voor je dagelijkse inkopen en gas/elektriciteit en verwarming kan een 2e baan dus een goede oplossing zijn om beter financieel rond te komen.

Kom je financieel niet rond dan kan een 2e baan dus een oplossing zijn

Daarnaast zijn er diverse instanties die je kunnen helpen meer grip te krijgen :

Meld je gratis aan, het kost je nog geen minuut en je blijf op de hoogte over passende 2e banen via onze emailservice.

 

Gratis inschrijven

een 2e baan kan een goede oplossing zijn voor meer inkomen
een 2e baan kan een goede oplossing zijn voor meer inkomen